Hallongården på Nobelbanketten

Nobelkonditorn Daniel Roos väljer hallon från Hallongården till desserten på Nobelbanketten 2019.

Daniel Roos har ansvarat för desserten på Nobelbanketten de senaste sex åren. Tema för Nobelmenyn 2019 var ”Jorden vi ärvde” och Daniel bjöd till bords med Nobeldesserten till de 1300 gästerna i Blå Hallen i Stadshuset i Stockholm. ”Hallonmousse, torr chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet” med hallonet Glen Ample som den genomgående smakbäraren.

Foto: Znapshot AB
"Hallongårdens hallon har precis den balans mellan syra och sötma som jag söker för att skapa den perfekta smakharmonin i en dessert" -Daniel Roos

Sommar Hallon...

”Hallonen plockades under sommaren när de är som allra bäst i smak och storlek”, berättar Anna Biärsjö som driver Hallongården tillsammans med föräldrarna Kerstin och Johan.

Hallon är ett vinnande bär, vilket även bevisas av att Svenska Kocklandslaget i överlägsen stil vann Kockolympiaden 2012 med en dessert baserad på Gourmethallon från Hallongården.

Hallongården är en av landets ledande odlare av hallon med totalt över 40 ton bär av olika sorter och smaker och varierande mognadstider. Varsamt plockade för hand för direkt leverans till restauranger och butiker, eller frysta för söt njutning även under vintern.

Gourmethallon från frysen smakar, och ser ut som, sommarens färska bär.

”Att våra hallon är en del av årets Nobelmeny är en glädjande bekräftelse på vår höga kvalitet”, säger Anna Biärsjö vidare.

”För att lyckas med bakverk och desserter är det viktigt att använda bra råvaror. Skillnaden mellan bra och fantastiskt ligger i kvaliteten på råvarorna”, -Daniel Roos.

Besök gärna Hallongården som ligger strax norr om Trelleborg och ägs av familjen Biärsjö. Varje år kommer 70.000 besökare, för självplock eller till gårdsbutiken för hallon, krusbär, jordgubbar, björnbär, svarta och röda vinbär och sparris

Foto: © Nobel Media / Dan Lepp
MORE RECENT NEWS